حسن پور فتاحی, احمد, جعفریان, حجت الله, خسروی, علیرضا, قلی پور کنعانی, حسنی. (1393). تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیا و آسپرژیلوس نایجر جداسازی شده از دستگاه گوارش فیل ماهی بالغ بر کارایی تغذیه و آنزیمهای سرم خون فیل ماهیان جوان (Huso huso). فصلنامه علمی پژوهشی علوم و فنون شیلات, 3(1), 1-13.
احمد حسن پور فتاحی; حجت الله جعفریان; علیرضا خسروی; حسنی قلی پور کنعانی. "تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیا و آسپرژیلوس نایجر جداسازی شده از دستگاه گوارش فیل ماهی بالغ بر کارایی تغذیه و آنزیمهای سرم خون فیل ماهیان جوان (Huso huso)". فصلنامه علمی پژوهشی علوم و فنون شیلات, 3, 1, 1393, 1-13.
حسن پور فتاحی, احمد, جعفریان, حجت الله, خسروی, علیرضا, قلی پور کنعانی, حسنی. (1393). 'تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیا و آسپرژیلوس نایجر جداسازی شده از دستگاه گوارش فیل ماهی بالغ بر کارایی تغذیه و آنزیمهای سرم خون فیل ماهیان جوان (Huso huso)', فصلنامه علمی پژوهشی علوم و فنون شیلات, 3(1), pp. 1-13.
حسن پور فتاحی, احمد, جعفریان, حجت الله, خسروی, علیرضا, قلی پور کنعانی, حسنی. تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیا و آسپرژیلوس نایجر جداسازی شده از دستگاه گوارش فیل ماهی بالغ بر کارایی تغذیه و آنزیمهای سرم خون فیل ماهیان جوان (Huso huso). فصلنامه علمی پژوهشی علوم و فنون شیلات, 1393; 3(1): 1-13.
تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویزیا و آسپرژیلوس نایجر جداسازی شده از دستگاه گوارش فیل ماهی بالغ بر کارایی تغذیه و آنزیمهای سرم خون فیل ماهیان جوان (Huso huso)
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس
2دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس
3استاد، گروه قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران
4استادیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس
چکیده
تأثیر پروبیوتیکی مخمرهای Saccharomyces cerevisiae و Aspergillus niger بر کارایی تغذیه، ترکیب شیمیایی لاشه، نرخ ترشح آمونیاک، آنزیمهای سرم خون و میکروبیوتای روده فیل ماهی جوان در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار شامل جیرههای غذایی حاوی 106×2، 106×4 و 106×6 (سلول در گرم غذا) و شاهد (جیره پایه بدون پروبیوتیک) بررسی شد. ماهی با میانگین وزنی 81/2±8/31 گرم بهصورت تصادفی در 12 حوضچه فایبرگلاس با تراکم 30 قطعه در هر تانک توزیع و بهمدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که جیره غذایی حاوی 106×6 پروبیوتیک، بر ضریب تبدیل غذایی و دیگر شاخصهای تغذیهای اثرات مثبت و معناداری نسبت به گروه شاهد داشت (05/0>p). همچنین بهبود معناداری در میزان فعالیت آنزیمهای سرم خون و نرخ ترشح آمونیاک در تیمارهای آزمایشی حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (05/0>p). بررسی تراکم کل قارچها و لاکتوباسیلوسهای روده نیز مؤید افزایش معنادار سطوح این زیستیارها در تیمارهای آزمایشی بود (05/0>p). این مطالعه نشان میدهد که استفاده از پروبیوتیکهای قارچی میتواند دارای اثرهای مثبتی بر کارایی تغذیه و آنزیمهای سرم خون فیل ماهی جوان باشد.